bikeportal.org.ua

IV этап летней серии TRIATMAN "Триатлон на Трухановом 33,3" 2015

IV етап літньої серії TRIATMAN "Триатлон на Трухановому 33,3"

IV етап літньої серії TRIATMAN  

"Триатлон на Трухановому 33,3"

 

19 липня 2015 року на Трухановому острові відбувся четвертий етап літньої серії TRIATMAN з триатлону, зокрема 11-й етап Ліги любителів триатлону. Це мій улюблений формат змагань, який завжди проходить в теплій, домашній атмосфері завдяки організаторам-господарям Ястребовим.

Продовжується сезон щотижневих стартів, між якими щоденні тренування, тому якось особливо до старту не готувався. Основну увагу приділяв тренуванням з бігу, оскільки це моя спеціалізація, трішки менше на вело, а ось плавання це – сумна історія. Мало того, що я не швидкий плавець, так ще й не плавав після «Слов’янської Хвилі», а це 1,5 місяця без тренування, навіть не знаю чому так вийшло.

Напередодні старту, в суботу, я їздив велосипедом до веломагазину «Scott», що на вул. Набережно-Хрещатицькій 25, замінити ланцюг з касетою, бо я на своїй рідній відкатав 3,5 тис км. Механік Руслан здивувався, чому так довго  тягнув із заміною, але ж я в цьому не спеціаліст, а точніше – просто забув. Після заміни ланцюга з касетою, навіть я, любитель, відчув наскільки комфортніше і легше стало педалювати, тож змагатимуся тепер впевненіше.

У неділю о 6.10 ранку я виїхав велосипедом до місця старту, а це –            21 км замість розминки. Коли під’їхав до пішохідного мосту, то почав накрапувати дощик, але хмару завернуло в іншому напрямку від Труханового, тож погода не стала на заваді змаганню. Цього року транзитну вело зону розташували ближче до мосту між деревами, які захищали від сонця, тому, не поспішаючи, учасники в холодочку готувалися до старту. Став у чергу на штампування № 82, який дівчина встигла проставити лише на плече, бо моя найпалкіша вболівальниця Олеся Малюга відбила мене від неї і завершила штампування на нозі. Ось такі вони, дівчата, ревниві.

Приємно було бачити своїх друзів, котрі вперше брали участь у триатлоні, серед яких був Корнєєв Сергій та Ліщинський Ігор, тільки у Ігоря це вже другий старт, але все одно він новачок у цьому виді.  Розраховуючи на те, що старт розпочнеться вчасно о 8.00, я почав розминатися, аж тут Андрій Ястребов оголошує перенесення старту на 8.30. Тож і надалі всі учасники продовжували розтягувати свої м’язи за розмовами.  О 8.20 нас повели по берегу Дніпра до місця страту, а це всього-на-всього 300 м. «Треба хоч у воду залізти перед запливом через 1,5 місяця сачкування» - сказав собі я. Пропливши 150-200 м, мені здалося, що я ще не забув як плавати і заспокоївся. Стартували з води, і поки чекали на команду, то потрошку просовувалися вперед, напевно течія допомагала.  І ось ми попливли, та так стрімко, що не бачили куди і по кому. З перших метрів хтось переліз через мене, хтось бив рукою по моїх ногах і тому, я не мав можливості плисти технічно, а весь час тримав голову над водою. Але і я не лишався в боргу, хтось підплив під мою руку і отримав стусана в носа, аж зупинився бідняга. Що поробиш? То є боротьба! Нарешті косяк розтягнувся і стало просторніше плисти, але не легше, бо дихання збилося, не вистачало повітря. Ось тут я насправді відчув усіма своїми кінцівками свою бездарність і неспроможність плисти через тривалу перерву в тренуванні. Для мене ця дистанція в 300 м видалася вічністю, сонце сліпило очі, що ускладнювало орієнтуватися на водному просторі, тому тримав курс за плавцями. Ось і берег, дехто вже йде ногами по пояс у воді, а я звик гребти, аж поки не черпатиму пісок руками, хоча цього разу на дні було каміння. Виліз з води мов п’яненький маючи  результат 8 хв 59 сек, оглянувся на Дніпро…ще пливло понад 20 осіб і мерщій до вело транзитки.

На сідлання свого «Skotta»  витратив 1 хв 27 сек, бо трішки замешкався з перевзуванням. Зазвичай я шкарпетки не вдягаю, а тут приспічило чомусь. Долання перших метрів вело дистанції з бетонних плит не доставляло задоволення, але вже за місточком, виїхавши на гладеньку трасу, я натиснув на педалі насолоджуючись перегонами. Відразу спромігся обігнати декількох учасників, які щільно їхали один за одним. Я двічі бачив, коли суддя на скутері штрафував «порушників», тому, щоб не отримувати штрафних хвилин, я уникав драфтингу обганяючи  тих, хто їхав попереду мене. У порівнянні з плаванням, велоперегони мені зайшли на ура, маючи середню швидкість 35 км/год, а на деяких відрізках розганявся до 42 км. За весь час долання дистанції мене обійшов тільки Тараненко Олексій, з яким я спочатку тягався, і врешті програв йому 2 хв. Також на колах стежив за дівчатками Колесник Людою і Яковенко Катею, які вийшли з води раніше за мене, тому мав за ціль їх дістати, але не дістав, хоч і скоротив розрив. Тож завершив свій вело етап з результатом 52 хв 13 сек, залишивши позаду себе близько 90 учасників.

Мій улюблений біговий етап, але шкода що лише 3 км, бо не встигну розігнатися, щоб дістати лідерів. Не думав, що бігтиметься так тяжко, так зморено. Все таки, я ще не зовсім відновився після чорногорського  маратону, але треба потерпіти цю коротеньку відстань. Вибігши на стежку з піском, я наздогнав нарешті Катю, мені залишалося тільки підбадьорити її словами підтримки і наздоганяти інших.  Не пам’ятаю скількох обігнав, але обганяв протягом усієї дистанції. За декілька метрів перед мостом я замітив, як під ним пробігав Баришпол Андрій із моєї вікової категорії. Я не знав скільки учасників моєї категорії було попереду, але хоч ще одного дістав. Перед поворотом на міст, обходивши Андрія, я поплескав його по плечу і побіг штурмувати підйом. Аж бачу, що в 20-ти метрах попереду мене Колесник Люда, тож прийшлося і її залишити позаду себе. А далі вже просто заплющивши очі добігав до фінішу встигаючи переставляти ноги з результатом 11 хв 54 сек, не втішний для мене результат. На табло загальний час – 1 год 15 хв 15 сек, 30-те місце в абсолюті серед 136 учасників, 7-ме серед 17 у віковій категорії 40-49. Не погано начебто, але можна й ліпше.

Щоб марно не чекати нагородження, я з Рябовим глянули в протоколі свої результати і не побачивши себе в призах, я поїхав на село. А Володя виборов 1 місце у своїй категорії, тому залишився чекати на призи.

Із цих змагань я вкотре усвідомив, що не можна пропускати тренування, а необхідно завжди тримати себе в тонусі, тільки тоді буде очікуваний результат. Всім організаторам і волонтерам велика подяка за надання необхідних умов учасникам змагань, бо без вас не було б і нас.

 

Ігор Саханда

19.07.2015

 

 

Інформація

IV этап летней серии TRIATMAN "Триатлон на Трухановом 33,3" 2015
19.07.2015
Киев
Положение
Обговороння на форумі bikeportal
Регистрация
Список зарегистрированных (156)
Схема дистанции и прохождения ТЗ
Online-трансляция
Результаты (162)
bikeportal.media:
Фото та відео (1)
bikeportal.votes:
Голосування учасників (10 / 9.1)
bikeportal.reviews:
Відгуки учасників (6)
bikeportal.reports:
Звіти учасників (2)

коротке посилання на цю сторінку:
tri.bikeportal.org.ua/3796
коротке посилання на положення гонки:
tri.bikeportal.org.ua/3644
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

Немає подій

Банер  
  
наверх
time: 0.4213330745697